/ Policía Nacional
08/09/2021 u 21:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разбијена криминална група: Осумњичени имали мрежу плантажних објеката марихуане

Укупно је одузето 27.387 грама пупољака марихуане, 223 биљке марихуане и 71 грам хашиша, 26.930 еура, три возила, ножеви, шест телефона и вага, речено је из шпанске полиције

Агенти Националне шпанске полиције разбили су, у оквиру операције "Liebre“, криминалну групу која је дјеловала између градова Јерез де ла Фронтера и Санлуцар де Баррамеда, а  која је наводно била посвећена узгоју, преради и накнадној дистрибуцији марихуане.

- Шест наводних чланова криминалне групе ухапшено је као наводно одговорно за злочине против јавног здравља, трговину дрогом и превару електричне енергије. Истрага је започета крајем маја прошле године након што је откривено да се група људи, са пребивалиштем у Јerezu i Sanlukaru, посветила узгоју марихуане. Осумњичени су имали мрежу затворених плантажних објеката који се налазе, како у зградама намијењеним становању у градском подручју града, тако и у индустријским зградама које се налазе у индустријским или пословним имањима и на сеоским фармама у подручје- саопштено је из тамошње полиције.

Истражитељи су схватили да су припадници криминалне групе строго контролисали и чували објекте. Дрога је транспортована друмом до Sanlucar de Barramede, предузимајући велике мјере безбједности, гдје је организација имала још један објекат у насељу Алгаида, скривен под лажном активношћу земљорадничке задруге.

- Укупно је одузето 27.387 грама пупољака марихуане, 223 биљке марихуане и 71 грам хашиша, 26.930 еура у готовини, три возила - два аутомобила и комби, ножеви, шест мобилних телефона и вага, индустријских и прецизних, за мјерење супстанце- наводе из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:54