/ Ελληνική Αστυνομία
21/09/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разбијена криминална група: Посједовали лабораторију за фалсификовање докумената

Они су за сваки документ добили износе од 250 до 800 еура, у зависности од врсте и земље порјекла документа

Одељење за управљање имиграцијом Дирекције за странце у Атици расформирало је криминалну мрежу која је правила лажне путне документе и трговала имигрантима.

- Припадници групе, од којих је 48-годишњак имао водећу улогу, од јуна 2021. управљали су лабораторијом за фалсификовање и издавали документе за "купце", за које су затим организовали илегалну трговину ваздушним путем. Они су за сваки документ добили износе од 250 до 800 еура, у зависности од врсте и земље порјекла документа. Темељном истрагом идентификовано је двадесет четири случаја фалсификовања докумената- саопштено је из грчке полиције.

На подручју Сеполије налазио се стан у којем је радила илегална лабораторија у којем су пронађена и одузета: 44 пасоша, 23 исјечене странице података о личним пасошима, 16 личних карата, 8 боравишних дозвола, 6 возачких дозвола, 443 рељефна слајда са приказима путних исправа различитих земаља, 5 мјера посебне металне сребрне траке за штампање са штампаним цртежима сигурносних елемената различитих докумената, 2 рачунара са инсталираним одговарајућим софтвером за уређивање слика, камера, 3 штампача и скенер, штампач за пластичне картице, уређај за аутентификацију докумената, електронски гравер за пластичне клизаче и површине, прецизни ручни резач, гријач, лијепак обојен примјеном ултраљубичастог зрачења и 1.100 еура.

Напомиње се да је 38 одузетих докумената проглашено украденим или изгубљеним.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:52