/ фото: ЕУРОПОЛ
08/10/2021 u 11:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Разбијена криминална група: Правили личне карате и пасоше 56 националности

Рација у кући главног осумњиченог у Барселони, довела је до демонтаже штампарије за лажна документе.

Службеници шпанске националне полиције градске полиције Барселоне, уз подршку Еуропола, разбили су  криминалну групу која се бави имовинским криминалом, омогућавањем илегалне имиграције и преваром докумената. Ухапшене су три особе.

Рација у кући главног осумњиченог у Барселони, довела је до демонтаже штампарије за лажна документе.

image
фото: ЕУРОПОЛ

- Произвео је лажне документе са висококвалитетним сигурносним карактеристикама, попут УВ холограма. Истрага је открила да је он наручио 1.000 сличних производа за израду француских личних докумената и 10.000 за шпанске- навео је Еуропол.

image
фото: ЕУРОПОЛ

Током акције претражене су три локације и пронађени су: мобилни уређаји, скоро 2.000 фалсификованих пасоша и личних карата 56 различитих националности, око 13.000 еура у готовини, свеска која садржи рачуноводствене евиденције криминалних активности (наруџбе, цијене, испоруке), опрема за фалсификовањедокумената, укључујући два штампача, машину за ламинирање и скенер, намјенски лаптоп, машина за штампу, алат за професионално сијечење докумената, УВ боје, спрејеви, пластика са службеним мјерама сигурности, кинеграми, чипови за личне карте, игле и конци за шивање књижица за пасоше.

image
фото: ЕУРОПОЛ

-Криминална мрежа била је укључена у фалсификовање и дистрибуцију лажних докумената. Такође је трговала оригиналним документима, украденим у Шпанији. Њих су користили људи сличних физичких карактеристика из земаља Блиског истока како би им олакшали илегални улазак у ЕУ- саопштено је из Еуропола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:09