Rene Trokaz / - FOTO: TVITER
29/09/2023 u 23:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rene Trokaz imenovan za specijalnog izaslanika Francuske za Zapadni Balkan

On će pratiti inicijative za regionalnu saradnju, posebno Berlinski proces, i moći će da predstavlja Francusku na svečanim događajima i forumima na visokom nivou

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je da je imenovalo Renea Trokaza za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan i navelo da je to u skladu sa pojačanim angažmanom Francuske u regionu, u kontekstu približavanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Specijalni izaslanik će biti uključen u najvažnija pitanja regionalne politike, u koordinaciji sa svojim evropskim i američkim kolegama.

- Ovo imenovanje je povezano sa jačanjem akcija Francuske u ovom regionu, u kontekstu njegovog približavanja Evropskoj uniji, koje podržavamo - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu francuskog ministarstva.

On će, kako se dodaje u saopštenju, pratiti inicijative za regionalnu saradnju, posebno Berlinski proces, i moći će da predstavlja Francusku na svečanim događajima i forumima na visokom nivou, prenosi Kosovo onlajn.Trokaz je, između ostalog, bio generalni konzul Francuske u Jerusalimu, ambasador na Kipru i savjetnik u kabinetu nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Francuske Bernara Kušnera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. decembar 2023 20:10