Rumunija, eksplozija / - PRINTSCREEN/TWITTER/AKTUAL24.RO
27/08/2023 u 09:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rumunija: Eksplozije na pumpi, stradala jedna osoba, 33 povrijeđene

U gašenju požara učestvovalo je oko 25 vatrogasnih vozila

Jedna osoba je poginula, a 33 su povrijeđene u dvije eksplozije na pumpi u Krevediji, u blizini Bukurešta. Četiri osobe zadobile su teške opekotine.

Nakon prve eksplozije, vatra se proširila na dvije cisterne i obližnju kuću, zbog čega je evakuisan radijus od 300 metara i blokiran drumski saobraćaj, navodi Agencija za vanredne situacije (IGSU), prenosi RTS.

U gašenju požara učestvovalo je oko 25 vatrogasnih vozila, saopštio je IGSU. Četiri osobe su intubirane nakon što su zadobile teške opekotine, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

- Oni (povrijeđeni) u težem stanju su stacionirani ovdje (u jednoj od bukureštanskih bolnica). Evropski sistem za civilnu zaštitu je aktiviran. Mislimo da će četiri pacijenta više nego izvjesno biti prebačeni u bolnice u Italiji i Belgiji. Pokušavamo da spasimo što više života. Obavještavaćemo vas o svemu, poručio je rumunski premijer Marsel Čolaku.

Druga eksplozija dogodila se na TNG stanici u kojoj je povrijeđeno 26 vatrogasaca, rekao je novinarima zamjenik ministra unutrašnjih poslova Raed Arafat, koji je zadužen za jedinicu za hitne slučajeve.

Arafat je rekao da vatra još nije ugašena i da bi moglo da dođe do novih eksplozija, jer treći rezervoar predstavlja opasnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 04:40