/ - FOTO: UNSPLASH- ILUSTRACIJA SEBASTIAN UNRAU
10/05/2023 u 14:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljska: Ruski projektil pronađen u šumi

Oblast u kojoj je objekat pao pronađen je nekoliko stotina kilometara od poljske granice sa Ukrajinom, Bjelorusijom i najzapadnijom ruskom oblasti, Kalinjingradom

Vojni objekat pronađen u šumi u Poljskoj u aprilu bio je projektil ruske proizvodnje CH-55, saopštili su danas poljski mediji "RMF FM" i "Polsat njuz", citirajući neimenovane izvore, prenosi Blic.rs.

Kako je prenio beogradski B92, poljske vlasti saopštile su u aprilu da je "vojni objekat" pronađen u šumi u blizini sela Zamošć u blizini severnog grada Bidogošč, bez ulaženja detalja o porijeklu objekta, navodi Rojters.

Oblast u kojoj je objekat pao pronađen je nekoliko stotina kilometara od poljske granice sa Ukrajinom, Bjelorusijom i najzapadnijom ruskom oblasti, Kalinjingradom.

"RMF FM" je danas objavio da preliminarna otkrića poljskog Vazduhoplovnog instituta za tehnologiju da je objekat ruski projektil CH-55. "Polsat njuz" je takođe naveo, bez pominjanja izvora, da se radi o CH-55.

Za sada se nijesu oglasili portparol poljske vlade i poljski Institut za vazduhoplovnu tehnologiju. Kako navodi britanska novinska agencija Rojters, Poljska je na dodatnom oprezu zbog rata u susjednoj Ukrajini, posebno nakon što su prošlog novembra poginula dva muškarca u blizini granice, za šta je Varšava zaključila da je u pitanju pogrešno ispaljen ukrajinski protivvazdušni projektil.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:25