Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
05/05/2023 u 18:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saučešće kralja Čarlsa povodom tragičnih dešavanja u Srbiji

Kralj Čarls, koji će biti krunisan sutra u Londonu, u pismu je naveo i da ima u vidu šokantne događaje u Srbiji i da potpunosti razumije razloge zbog kojih Vučić neće biti u prilici da prisustvuje

Britanski kralj Čarls Treći uputio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću saučešće, kao i porodicama i prijateljima nastradalih u osnovnoj školi u Beogradu i selima kod Mladenovca, te istakao da iskreno saoseća sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija, prenosi Blic.rs.

Kralj Čarls, koji će biti krunisan sutra u Londonu, u pismu je naveo i da ima u vidu šokantne događaje u Srbiji i da potpunosti razume razloge zbog kojih Vučić neće biti u prilici da prisustvuje ceremoniji krunisanja, saopštila je pres-služba predsjednika Srbije.

Britanski monarh u pismu je istakao da je tokom posjete Srbiji 2016. godine imao priliku da lično doživi ljubaznost i velikodušnost srpskog naroda.

-Nadam se i vjerujem da će vam upravo taj duh pomoći da prebrodite ove teške dane. Moje misli, molitve i iskreno saosjećanje su sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija"-naveo je kralj Čarls.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u sredu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro učenika i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila učenika te škole  koji je počinio ovaj zločin

Kod Mladenovca je protekle noći u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Posle višečasovne obimne potrage uhapšen je osumnjičeni Uroš Blažić (21).

Kralj Čarls, koji će biti krunisan sutra u Londonu, u pismu je naveo i da ima u vidu šokantne događaje u Srbiji i da potpunosti razumije razloge zbog kojih Vučić neće biti u prilici da prisustvuje ceremoniji krunisanja, saopštila je pres-služba predsjednika Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:14