/ - PRIVATNA ARHIVA/PORTAL DAN
13/02/2023 u 09:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šef hrvatskog tima u Turskoj: Kolege su bile napadnute, pucalo se, krade se baš sve

Stanovništvu se, kako je objasnio, zalihe vode, hrane, odjeće ostavljaju na ulicama svakih 100-tinjak metara kako bi ih mogli uzeti

Spasilačkim ekipama u Turskoj sve veći problem stvaraju sukobi lokalnog stanovništva, uz korištenje vatrenog oružja, krađe, pljačke i intervencije vojske, potvrdio je u telefonskom razgovoru Siniša Badovinac, zapovjednik operacija na terenu hrvatskog tima za Novi list, prenosi Index.hr.

Rekao je da je teško raditi bez pranje policije ili vojske te da je u blizini jednog od potražnih timova u subotu došlo do sukoba dvije veće grupe lokalnih stanovnika, bilo je i pucnjave, uplela se i vojska.

-Kolege iz Ukrajine, s kojima smo dijelili područje pretrage, bili su napadnuti tokom potrage, a njihov zapovjednik povukao je sve snage u bazu, iz koje više ne izlaze na teren bez policijske pratnje- kazao je Badovinac, inače zapovjednik Državne interventne postave  Civilne zaštite u Rijeci.

Kaže da je u gradu baš sve opljačkano, apoteka, benzinske, trgovine. Stanovništvu se, kako je objasnio, zalihe vode, hrane, odjeće ostavljaju na ulicama svakih 100-tinjak metara kako bi ih mogli uzeti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:27