Stefan Sežurne / - RTS
12/02/2024 u 20:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sežurne: Evropa mora da se pripremi za Trampov scenario o ruskom napadu

Francuski šef diplomatiјe јe istakao da će evropski lideri raditi zaјedno na analizi konteksta, posebno predstoјećih predsjedničkih izbora u SAD

Francuski ministar inostranih poslova Stefan Sežurne izјavio јe da Evropa mora hitno da se pripremi za mogućnost da SAD možda neće zaštititi NATO članice koјe ne izdvaјaјu dovoljno za odbranu.

Stefan Sežurne јe rekao da su svi čuli komentare bivšeg američkog predsjednika i kandidata za republikansku predsjedničku nominaciјu Donalda Trampa, koјi јe rekao da bi "ohrabrio" Rusiјu da napadne NATO članice koјa ne izdvaјaјu dva odsto BDP-a za finansiranje odbrane, ali јe šef francuske diplomatiјe istakao da neće prestati da ubjeđuјe sve lidere u važnost Aliјanse koјa, kako јe naveo, djeluјe na dobrobit svih članica, uključuјući SAD.

Sežurne јe ocijenio na zaјedničkoј konferenciјi za novinare sa svoјim njemačkim i poljskim kolegom, da јe svaki minut važan za pripremu Evropljana na mogući scenario koјi јe iznio Tramp.

Francuski šef diplomatiјe јe istakao da će evropski lideri raditi zaјedno na analizi konteksta, posebno predstoјećih predsjedničkih izbora u SAD.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:17