Peter Sijarto / GOV.ME - GOV.ME
10/01/2023 u 13:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sijarto: Mađarska će glasati protiv članstva Prištine u evropskim tijelima

Sijarto je, nakon sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, izjavio da je stav Mađarske da bi prijem Prištine u određene evropske organizacije doveo u opasnost postizanje kompromisa o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je u Budimpešti da će njegova zemlja glasati protiv članstva Prištine u evropskim tijelima, javljaju agenicje prenose mediji.

Sijarto je, nakon sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, izjavio da je stav Mađarske da bi prijem Prištine u određene evropske organizacije doveo u opasnost postizanje kompromisa o Kosovu.

-Što se tiče Kosova i Metohije, Mađarska je zainteresovana da se na osnovu realnog i stvarnog dijaloga dođe do rješenja- rekao je Sijarto na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Dačićem.

On je ocijenio da su odnosi Mađarske i Srbije najbolji u proteklih deset godina, ali da, uprkos tome, obje zemlje moraju zajednički da odgovore na dva ključna izazova, a to su posljedice sukoba u Ukrajini i migrantska kriza.

-Produženje rata ili njegova eskalacija znači veoma ozbiljnu opasnost za naše zemlje i naše narode, jer ni Mađari, a ni Srbi, nisu odgovorni za taj rat, ali oba naroda plaćaju cijenu tog sukoba- ukazao je Sijarto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:53