/ -Фото: Портал Дан, илустрација
19/10/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словеначки медији о ЦГ: Бог је створио свијет у шест дана, седмог је створио фјорд под Ловћеном

Говорећи о црногорској историји у култури новинари истичу да се у Пријестоници Цетиње налази чак 70 одсто културне баштине цијеле земље

Престижни словеначки портал 24ur.com објавио је афирмативни чланак о Црној Гори под називом Невјеста Јадрана - залив у којем се развија црногорски зелени боутиqуе туризам.

-И недељник Дневник, чији су новинари такође боравили у оквиру исте студијске посјете, објавио је чланак о нашој земљи као дестинацији коју карактеришу многе занимљивости-наводе у саопштењу из Монтенегро травел.

-Ако мислите на Црну Гору као на масовни туризам на плажама Сутомора или на разнолики ноћни живот у Будви, романтична Бока Которска са планинским залеђем може потпуно промијенити вашу перцепцију ове земље. Бог је створио свијет у шест дана, а седмог дана је одвојио вријеме и створио овај фјорд под Ловћену, цитат је који мјештани приписују писцу Wиллиаму Боyду. Без обзира на то је ли то заиста рекао или не, свакако је истина да је Бока Которска величанствена 30 километара дуга увала на крајњем сјеверу црногорске обале Јадранског мора-наводе  у тексту.

Говорећи о црногорској историји у култури новинари истичу да се у Пријестоници Цетиње налази чак 70 одсто културне баштине цијеле земље.

-Прије три године, у складу са настојањима развоја одрживог туризма, Цетиње је у своју понуду уврстило вожњу електричним возићем која кошта два или три еура, зависно о томе одлучујете ли се за краћи или дужи обилазак. Током отприлике пола сата вожње сазнаћете, између осталог, да је између 1910. и 1914. године  на Цетињу било чак 13 амбасада.. Данас су те зграде углавном у државном власништву, у којима се налазе књижара, Академија драмске умјетности, Музичка академија, Градска кафана, Етнографски музеј и др.. На Цетињу су изграђене прва школа, прва болница, прва апотека и први завод за женско образовање- пише портал 24ur.com.

Оргиналан и опширнији текст можете прочитати ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:39