/ - фото илустрација
19/10/2021 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија можда буде принуђена на нови локдаун

Словеначки премијер Јанез Јанша окривио је грађанске протесте почетком октобра против ковид пропусница за повећање броја обољелих од ковида

Словеначки премијер Јанез Јанша окривио је грађанске протесте почетком октобра против ковид пропусница за повећање броја обољелих од ковида.

Јанша је одговарао на питања посланика о употреби полицијске силе против демонстраната, укључујући и коришћење сузавца и водених топова, пренио је РТЦГ портал.

Премијер Словеније је бранио полицијске акције, оптуживши демонстранте да су напали полицију.

- Повријеђено је 44 полицајаца, а неки демонстранти су претрпјели лакше повреде. Јасно је ко је изазивао нереде- додао је Јанша.

Око 25 демонстраната је притворено, а неколико их је повријеђено или хоспитализовано, већина због удисања сузавца. Новинар АП-а је попрскан воденим топом и погођен у главу непознатим објектом током полицијске интервенције.

Јанша је одбацио могућност да ће доћи до наставка насиља у Словенији као посљедица полицијске акције против демонстраната, рекавши да ће се умјесто тога нација сусрести са наставком у броју новообољелих.

- Као резултат неодговорног понашања, а не полиције или владе, влада ће можда морати да буде приморана да врати локдаун- додао је Јанша, пренијела је агенција СТА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 10:57