Ilustracija / Shutterstock
18/03/2023 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smijenjen šef grčke nacionalne policije

Iz Kabineta premijera saopšteno je da je šef policije Konstantinos Skoumas smijenjen manje od dva mjeseca nakon što je postavljen na tu funkciju

Vlada Grčke saopštila je danas da je smijenila šefa nacionalne policije, nekoliko dana nakon što su izbili sukobi između bezbjednosnih snaga i demonstranata nakon najsmrtonosnije željezničke nesreće u ovoj zemlji.

Iz Kabineta premijera saopšteno je da je šef policije Konstantinos Skoumas smijenjen manje od dva mjeseca nakon što je postavljen na tu funkciju.

Nije naveden konkretan razlog za smjenu, koja dolazi u trenutku kada se policija suočava sa široko rasprostranjenim kritikama u javnosti zbog postupanja prema demonstrantima nakon tragedije u kojoj je 28. februara poginulo 57 ljudi u sudaru dva voza, prenio je "AFP".

- Imenovanje novog šefa policije ima za cilj pozitivniju i efikasniju implementaciju savremenih policijskih operativnih planova o bezbjednosti građana - saopšteno je iz Kabineta premijera.

U posljednjem protestu u četvrtak, 16. marta, odred policije snimljen je kako juriša na mirne demonstrante i udara ih na centralnom trgu Sintagma u Atini.

Policijski špalir je snimljen dok gura grupu demonstranata koji pokušavaju da blokiraju atinsku ulicu kantama za smeće, pri čemu je jedna osoba pala na zemlju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:59