Олаф Шолц / - SHUTTERSTOCK
28/05/2022 u 21:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шолц прекршио обећање: Њемачка смањила испоруке наоружања Украјини

Ријеч је о испорукама такозваног лаког типа наоружања које од краја марта практично нису уопште реализована

Влада Њемачке смањила је испоруке наоружања Украјини „до минимума“, саопштава лист „Велт ам зонтаг“ позивајући се на документе које је имао на увид.

Ријеч је о испорукама такозваног лаког типа наоружања које од краја марта практично нису уопште реализована.

Медији наводе и да њемачки канцелар Олаф Шолц и дан данас одбија да Украјини директно шаље тешко наоружање иако је обећао да ће источноевропским земљама слати нову технику у замену за стару совјетску коју би украјински војници могли да користе без додатне обуке."

Међутим, током сусрета на међународном нивоу, који је одржан на бази Рамштајн, министарка одбране Њемачке Кристина Ламбрехт обећала је да ће њена земља Украјини испоручити самоходне ракетне лансере „Гепард“.

Њемачка не испоручује Кијеву оклопна борбена возила и тенкове јер се придржава заједничког става федералне Владе и савезника из НАТО-а по том питању, изјавила је секретар немачког Министарства одбране Зимте Милер.

Она је тим ријечима потврдила писања појединих медија да унутар Алијансе постоји неформални договор да се Украјини не испоручују западни модели оклопних транспортера и тенкова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:46