ilustracija / - фото интернет
20/01/2023 u 22:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Španija: Zaplijenjen brod sa tri tone kokaina vrijednog 180 miliona eura

Međunarodna baza podataka o transportu navodi da je "Blum" jedino plovilo kompanije "Rentur čartering" sa sjedištem u Grčkoj, navodi Katimerini

Španske vlasti zaplijenile su kod Kanarskih ostrva tri tone kokaina, procjenjene vrijednosti 180 miliona eura, na teretnom brodu koji je plovio iz Brazila za Letoniju. Brod "Blum" grčke kompanije presretnut je 360 kilometara od luke Santa Kruz, navodi se u izvještajima međunarodne pomorske štampe, prenosi grčki Katimerini.

Međunarodna baza podataka o transportu navodi da je "Blum" jedino plovilo kompanije "Rentur čartering" sa sjedištem u Grčkoj, navodi Katimerini.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa je, navodno, koristio ometače praćenja, a poslednji put je prenio signal 17. januara.

"Blum" je isplovio iz luke Santos u Brazilu 20. decembra. Njegovo odredište bila je Riga u Letoniji.

Agenti španskog carinskog broda zaplijenili su teretni brod i odvezli ga na Tenerife.

Prema dostupnim informacijama, uslijedila je opsežna bezbjednosna operacija vojnih i civilnih vlasti u kojoj su učestvovali i ronioci, a trajala je više od pet sati.

Vrijednost droge se procjenjuje na 180.000.000 eura.

Informacije koje su do sada zvanično objavljene ne govore šta se dogodilo sa posadom, ali neki izvještaji u Španiji tvrde da je posada uhapšena, navodi grčki portal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:31