Заплијењена дрога / - фото: Карабинери верона
06/06/2021 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срби пали са 232 килограма дроге, сакрили jе у кексу

Први камион jе заустављен на излазу са аутопута Верона ЕСТ, а у возилу коjе jе намијењено превозу угља пронађено jе 188 килограма пупољака марихуане

Двоjица српских држављана заустављени су у одвоjеним полициjским акциjама у Италиjи док су били за воланом камиона, а претресом возила карабињери су пронашли 232 килограма марихауна, пажљиво запакованих и сакривених између товара угља и кекса. Према начину паковања и моделу понашања, истрагом jе утврђено да су њих двоjица радила за исту криминалну групу, пише Нова.рс.

Све jе почело када се под лупом италиjанских истражитеља нашла jедна аутопревозничка компаниjе са сједиштем у Верони.

Први камион jе заустављен на излазу са аутопута Верона ЕСТ, а у возилу коjе jе намијењено превозу угља пронађено jе 188 килограма пупољака марихуане.

image

Заплијењена дрога

- фото: Карабинери верона

Паралелно са тим, други зглобни камион заустављен jе на следећоj наплатноj рампи. На питање Карабињера гдје се упутио и коjом ће трасом ићи ниjе дао довољно увјерљив одговор, што jе код полицаjаца пробудило сумњу па jе његово возило послато на детаљан претрес.

Међу тонама кекса поjавиле су се кутиjе у коjима jе било сакривено 44 килограма марихуане.

Први резултати истраге указуjу на то да су двоjица возача камиона сарађивали међусобно, а ту тезу jе потврдио и начин на коjи jе дрога била упакована и сакривена. Зато полицаjци вјеруjу да се њих двоjица добро познаjу jер су већ дуже вријеме били запослени у истоj аутопревозничкоj компаниjи, мада до сада ниjе утвђено да ли jе и она умијешана у шверц наркотика.

Према првим проценама дрога jе у Италиjу стигла из Шапниjе и има веома висок, чак знатно изнад просјека, ниво ТХЦ-а (тетрахидроканабинол), али се очекуjе да даљом истрагом буде утврђено коначно поријекло дроге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:57