Илустрација / - ZLATAKY-CZ-MX3TCAYN0VI-UNSPLASH
30/01/2022 u 07:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Србин и његова мајка ухапшени у Њемачкој: Лажним новцем куповали златнике

Претресом просторија које су ухапшени користили инспектори су пронашли квалитетне сатове, неколико кључева од аутомобила, аутомобил са лажним регистарским ознакама и мобилни телефон

Држављанин Србије (26) ухапшен је заједно са пријатељем из Холандије (26) у близини Синсдорфа у тренутку када су код њих пронађене фалсификоване новчанице у вриједности од 89.000 еура. Поред њих ухапшена је и мајка нашег држављанина за којом су биле расписане потјернице, пише њемачки медији Локал клик.

Након хапшења, а претресом просторија које су ухапшени користили инспектори су пронашли квалитетне сатове, неколико кључева од аутомобила, аутомобил са лажним регистарским ознакама и мобилни телефон.

Ни ту није крај, претресом просторија инспектори су пронашли жену, провјером полиција је открила да је жена Српкиња и мајка ухапшеног Србина за којом су расписане двије потернице за хапшење!

Како је објашњено за њемачке медије Србин и Холанђанин су осумњичени да су припадали групи криминалаца за које се наводи да су у фебруару 2021. године лажним новцем платили златнике вриједне 75.000 еура.

Наиме, тада је мушкарац (49) из јужне Њемачке понудио златнике преко интернет продајне платформе. Купопродаја је извршена у Келну, међутим власник златника у првом тренутку није примијетио да су му осумњичени Србин и Холанђанин платили лажним новцем.

Када је преварени човјек схватио да је изигран, одлучио је да направи замку. Одлучио је да поново покушао да прода златнике преко платформе.

Тада је примијетио да се поново јавио купац који му је лажним новцем платио златнике.

Случај је пријавио полицији која је пратила купопродају. Србин и Холанђанин ухваћени су на дјелу.

(Курир.рс/Ј.Р)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:40