Ilustracija Kosovo - Srbija, zastave / - SHUTTERSTOCK
02/03/2023 u 16:20 h
Dan portaDan porta
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stano: Evropski predlog nije tekst koji treba da bude potpisan

Sastanak prošlog ponedeljka je bio posvećen diskusiji o evropskom predlogu, naveo je Stano

Portparol za spoljnu politiku EU Peter Stano, izjavio je da evropski predlog, o kome su u Briselu u ponedeljak razgovarali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer  prištinskih institucija Aljbin Kurti, nije tekst koji treba da bude potpisan, prenosi Nova S,

Peter Stano je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li je evropski predlog konačan ili ima li mogućnosti za njegovu izmjenu, naglasio da je iz samog teksta predloga jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju ovog dokumenta.

-Od teksta je jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju. Sastanak prošlog ponedeljka je bio posvećen diskusiji o evropskom predlogu. Od obje strane je bilo odobreno da nove diskusije nisu potrebne oko evropskog predloga, koji je sada sporazum za put ka normalizaciji odnosa- istakao je Stano.

Naveo je da je u ponedeljka bilo saglasnosti između prisutnih da će rad na predlogu da se produži.

-Što se tiče diskusije oko primjene, treba se osigurati da ima konkretnih koraka prema normalizaciji odnosa- rekao je Stano.

Odbio je da komentariše izjave lidera koje daju u regionu, ali je naglasio da je izjava visokog predstavnika Žozepa Borelja, koju je dao posle sastanka na Vučićem i Kurtijem, bila usaglašena sa obje strane prije nego što je bila javno predstavljena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:01