Jens Stoltenberg / - SHUTTERSTOCK
29/11/2023 u 09:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stoltenberg: Rusija koristi migracije kao sredstvo pritiska na Finsku

On je ukazao i na pokušaje Rusije da podriva situaciju u nekim zemljama Zapadnog Balkana i to, kako je naveo, „ne samo u Crnoj Gori prije nekoliko godina”

Rusija koristi migraciju kao sredstvo pritiska na Finsku, članicu NATO, ali ruska strana neće uspeti jer saveznici stoje zajedno, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, prenosi Nova.rs.

- Mislim da je ovo još jedan primjer kako Rusija koristi mnogo različitih alata da izvrši pritisak na svoje susjede: vidjeli smo da koristi energiju, videli smo da koristi sajber napade, vidjeli smo da koristi različite vrste tajnih operacija, pokušavajući da potkopa naše demokratije - rekao je Stoltenberg juče na konferenciji za novinare u Briselu, nakon sastanka ministara spoljnih poslova zemalja Alijanse.

On je ukazao i na pokušaje Rusije da podriva situaciju u nekim zemljama Zapadnog Balkana i to, kako je naveo, „ne samo u Crnoj Gori prije nekoliko godina”.

- Dakle, činjenica da Rusija sada koristi migracije kao oruđe je još jedan primjer pokušaja da se izvrši pritisak na susjede, članice NATO. Ali neće uspjeti jer stojimo zajedno. Podržavamo jedni druge - napomenuo je Stoltenberg, prenosi Ukrinform.

Istovremeno je istakao da „nije bilo zahtjeva Finske da se pojača prisustvo NATO”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. februar 2024 10:20