/ Shutterstock
13/04/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Štrajkovi zakočili putnički promet na frankfurtskom aerodromu

Putnički saobraćaj na aerodromu u Frankfurtu usporio je u martu zbog štrajka radnika na kontrolnim punktovima i u Lufthansi, pokazali su podaci u petak.

Oko 4,6 miliona putnika prošlo je kroz glavno njemačko vazdušno čvorište u martu, 7,8 odsto više nego godinu ranije, javlja Fraport.

U februaru je porastao 12,9 odsto, na 3,9 miliona putnika, prenosi Hrportfolio.

U martu je otkazano oko 2,2 hiljade letova, što znači da skoro 300 hiljada putnika nije moglo da putuje preko Frankfurta zbog štrajkova. Broj je i dalje značajno veći nego u martu prošle godine, zahvaljujući uskršnjim praznicima.

U odnosu na mart pretpandemijske 2019. godine, broj putnika manji je 17,6 odsto. U februaru je zaostajanje za periodom prije pandemije bilo 15 odsto, u januaru 12,6 odsto, a u decembru samo šest odsto.

Aerodrom u Frankfurtu najavio otkazivanje letova zbog hladnog vremena

Izvršni direktor Fraporta, Stefan Schulte, ove godine cilja 61 do 65 miliona putnika, što bi značilo da će predpandemijska 2019, sa 70 miliona putnika, biti nedostižna i ove godine.

Teretni saobraćaj je ponovo porastao u martu, sa oko 178,9 hiljada tona pretovarenog tereta, 6,3 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:01