Застава Швајцарске, швајцарска застава / - RONNIE-SCHMUTZ-SUATC8TPRMQ-UNSPLASH
16/02/2022 u 15:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шваjцарска укида готово све ковид мјере

Укида се и обавезно добиjање дозволе за велике манифестациjе, рестрикциjе везане за приватне сусрете, као и рестрикциjе о капацитету у малопродаjним радњама

Шваjцарска jе обjавила да укида готово све мере уведене у борби против ковида-19, и само ће до краjа марта остати обавезно ношење маске у jавном превозу и здравственим установама и изолоациjа обољелих, преноси Н1.

Од четвртка приступ продавницама, ресторанима и културним установама, просторима отвореним за jавност и за jавне догађаjе поново jе могућ без маске и потврде о ковиду, саопштио jе Савезни савет (влада).

Обавезно ношење маске, осим у jавном превозу и здравственим установама, и препоруке за рад од куће такође се укидаjу.

Укида се и обавезно добиjање дозволе за велике манифестациjе, рестрикциjе везане за приватне сусрете, као и рестрикциjе о капацитету у малопродаjним радњама.

Према савезним властима епидемиолошка ситуациjа наставља да се развиjа позитивно у Шваjцарскоj "захваљуjући високом имунитету становништва" и "преоптерећеност здравсвеног система jе мало вјероватан, упркос и даље jаком циркулисању вируса".

Влада jе закључила да су према томе за њу испуњени услови за брзу нормализациjу друштвеног и економског живота.

Шваjцарска са око 8,6 милиона становника забиљежила jе готово 12.530 умрлих од ковида-19 од почетка пандемиjе што jе више од 144 умрлих на 100.000 становника. Готово 69 одсто становништва jе поптпуно вакцинисано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:16