Adnan Dibrani / - SKRINšOT/X
12/06/2024 u 19:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Švedski političar koji je spasio bebu iz Morače izabran za poslanika EP

Adnan Dibrani, porijeklom sa Kosova, izabran je za poslanika Evropskog parlamenta kao kandidat Socijaldemokrata.

Dibrani je već tri mandata proveo u švedskom parlamentu Riksdagu, gdje je član odbora za finansije. Bio je i predstavnik u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

U izjavi koju je dao kada su ga Socijaldemokrate najavile kao kandidata, izrazio je nadu da će njegovo porijeklo biti dodatna vrijednost u poslu koji ga očekuje.

- Nije da sam se prijavio za ovo. Ali mislim da će biti zabavno. Dolazim sa Balkana i možda je u ovim vremenima prednost imati nekoga ko razumije i Istok i Zapad - kazao je Dibrani tada.

Crnogorskoj i regionalnoj javnosti DIbrani je postao poznat u martu prošle godine, kada je zajedno sa još tri osobe u herojskom činu spasio bebu iz ledene Morače. Bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori. 

- Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam vidio da žena i dijete plutaju rijekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do rijeke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali Hitnu pomoć. Potrčao sam ka njima i vidio da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dijete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama - ispričao je tada Adnan.

Nakon četiri mjeseca, Adnan je ponovo došao u Podgorici i sreo se sa porodicom dječaka čiji je život spasio.

- Ono što me je najviše obradovalo jeste da je dječak savršeno zdrav, uspješno se oporavio i samo se smije - rekao je Dibrani za medije po povratku u Crnu Goru.

Švedski parlamentarac spasio bebu iz Morače, Adžić mu se zahvalio

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jul 2024 21:57