/ - FOTO: UNSPLASH - GO TO MICHELE BITETTO‘S PROFILE MICHELE BITETTO, ITALIJA ZASTAVA
05/02/2024 u 16:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tajani: Ne plašimo se prijetnji Huta, nećemo nikoga napasti

Istakao je da mora da postoji slobodan pomorski saobraćaj, dodavši da će Italija odgovoriti na eventualne napade na svoje trgovačke brodove

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je da Italiju nisu uplašile prijetnje Huta da će napasti Rim ako Italija bude učestvovala u vazdušnim udarima na položaje militanata u Jemenu, prenosi portal RTS.

- Ne plaše nas prijetnje Huta koji su teroristička organizacija - rekao je Tajani za italijansku Republiku, prenosi ANSA.

Naglasio je da Italija neće nikoga napasti u okviru misije Evropske unije u Crvenom moru, za koju ističe da je isključivo odbrambene prirode.

Huti upozoravaju: Italija će postati meta ako bude učestvovala u napadima na Jemen

- Ne plaše nas prijketnje Huta. Mi branimo brodski saobraćaj. Nikoga ne napadamo i ne želimo da nas neko napadne - rekao je Tajani.

Istakao je da mora da postoji slobodan pomorski saobraćaj, dodavši da će Italija odgovoriti na eventualne napade na svoje trgovačke brodove.

Tajani je ponovio da su Huti "teroristička organizacija".

Šef vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta Mohamed Ali el Huti izjavio je ranije danas da će Italija postati meta ukoliko bude učestvovala u napadima na Jemen.

On je poručio da Italija mora da ostane neutralna u izraelsko-palestinskom sukoubu i da nastavi da vrši pritisak na Izrael da zaustavi napade na Pojas Gaze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:07