Фото: Фејсбук
25/07/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Тежак удес у Хрватској: Преврнуо се аутобус с Косова, најмање десет погинулих

Ситуација је врло тешка и још увијек је велик број животно угрожених путника у аутобусу- рекао је Дамир Брезић, портпарол бродско-посавске полиције.

Рано ујутрос код Славонског Брода дошло је до тешке несреће у којој је погинуло најмање десет особа, јавља Index.hr.Према најновијим информацијама, погинуо је и возач аутобуса,

Прва полицијска информација говорила је о троје мртвих, али је онда број мртвих порастао на осам, да би онда полиција јавила о десет мртвих.

-Ситуација је врло тешка и још увијек је велик број животно угрожених путника у  аутобусу- рекао је Дамир Брезић, портпарол  бродско-посавске полиције.

Такође, полиција је установила да се не ради о македонском, него о косовском аутобусу.

-Током обављања увиђаја, полиција је утврдила да се ради о аутобусу косовских националних и регистрацијских ознака, те да је у саобраћајној несрећи, према тренутно доступним информацијама, погинуло 10 особа, док је више десетака превезено на пружање хитне меидцинске помоћи у болницу у Славонском Броду- објавила је полиција хрватске у девет сати.

Прва вијест говорила о троје мртвих

До несреће је дошло око 6:20. Више десетака људи је повријеђено Прве информације говориле су да се ради о аутобусу македонских ознака те да су погинуле три особе.

Овако је изгледало јутрошње прво полицијско приопћење послано медијима око 7:30.

-Јутрос око 6.20 сати, полиција је примила дојаву да се на аутоцести А3, код Славонског Брода (у близини наплатних кућица Славонски Брод – запад), на јужном колничком траку, догодила саобраћајна  несрећа у којој је дошло до слијетања аутобуса македонских националних ознака. У овој прометној несрећи, три особе су смртно страдале, док је неколико десетака особа задобило тјелесне повреде. Полицијски службеници обављају увиђај у циљу утврђивања околности и чињеница под којим се догодила саобраћајна  несрећа- објавила је полиција јутрос прву вијест.

ХАК: Саобраћај  је прекинут

Из ХАК-а су јавили да је саобраћај прекинут.

-Због прометне несреће прекинут је промет на аутоцести А3 Брегана-Липовац између чворова Славонски Брод Запад и Славонски Брод Исток у смјеру Липовца. Промет је преусмјерен и вози се обилазним правцима- пише ХАК.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:52