/ - KAZAHSTANSKI PREDSJEDNIK
10/01/2022 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Токајев: Казахстан ће свијету представити доказе о терористичком плану

Токајев је рекао да су протести почели "на команду" и да су демонстранти прво покушали да заузму оружје и војну опрему

Казахстански предсједник Касим-Жомарт Токајев изјавио је да су протести у тој земљи изазвани повећањем цијена горива "покушај државног удара". Током ванредног виртуелног састанка Токајев се данас обратио лидерима Организације Уговора о заједничкој сигурности (ОДКБ), војног савеза бивших совјетских држава на челу са Русијом, преноси Аваз.

Токајев је рекао да су протести почели "на команду" и да су демонстранти прво покушали да заузму оружје и војну опрему. Навео је да су у нередима најактивније учествовали "терористи, укључујући стране борце", додајући да је убијено 16 припадника полиције.

Казахстан ће ускоро свијету представити доказе о терористичком плану, рекао је шеф државе. Токајев је рекао да је ред у земљи успостављен, да би "антитерористичка" операција ускоро могла бити завршена, а у уторак ће представити нову потенцијалну владу.

Казахстански лидер је похвалио улогу ОДКБ-а у окончању немира, рекавши да су све земље чланице уједињене у свом ставу да подрже Казахстан, те да је долазак мировне мисије помогао да се поврати контрола над Алматијем, трговачким средиштем и бившим главним градом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:18