/ - фото: УP ILUSTRACIJA
01/02/2022 u 11:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Турска: Запљењено рекордних 22,2 тоне хероина и 2,8 тона кокаина

Ресорни турски министар Сојлу у Анталији је присуствовао састанку на којем су анализиране акције које су турске снаге сигурности прошле године извеле у оквиру борбе против кријумчарења дроге

Министар унутрашњих послова Републике Турске Сулејман Сојлу саопћио је да су турске снаге сигурности током прошле године заплијениле рекордних 22,2 тоне хероина и 2,8 тона кокаина.

Ресорни турски министар Сојлу у Анталији је присуствовао састанку на којем су анализиране акције које су турске снаге сигурности прошле године извеле у оквиру борбе против кријумчарења дроге.

Он је казао да се борба против кријумчарења дрогом у Турској интензивирала 2017. године када је то наредио турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан који је тражио да се искористе све могућности и ресурси да се смање стопе криминалитета и смртности повезане са дрогом, преноси Аваз.

- Неуморно настављамо борбу против дроге. Смањили смо број смртних случајева повезаних са дрогом с 941 на 314. У 2021. години број таквих смртних случајева је био око 190, јер извјештаји Института за судску медицину долазе 3-4 мјесеца касније. Овај пад ће се наставити. Утростручили смо број годишњих операција и извели 217.000 у 2021. години - рекао је Сојлу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:36