Заставе освануле у Бошњачкој махали / - Канцеларија за КиМ
06/12/2021 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Косовској Митровици освануле заставе Албаније и УЧК

Канцелариjа за КиМ сматра да, иако jе извршилац сакривен, слављење терористичке УЧК има своj препознатљив потпис и води све до власти у Приштини

У сјеверном дијелу Косовске Митровице, у етнички мјешовитом насељу Бошњачка махала, вечерас су постављене заставе Албаниjе и терористичке организациjе УЧК, саопштила је Канцелариjа за Косово и Метохиjу Владе Србиjе.

У саопштењу се истиче да jе ријеч о „смишљеноj, опасноj провокациjи коjа има за циљ да изазове неодмјерену реакциjу српског народа на сјеверу покраjине, коjи jе тешко страдао управо од руку терориста УЧК.

Канцелариjа за КиМ сматра да, иако jе извршилац сакривен, слављење терористичке УЧК има своj препознатљив потпис и води све до власти у Приштини.

У саопштењу се оцјењуjе да jе очигледна намјера Аљбина Куртиjа да поново подигне тензиjе на сјеверу Косова и Метохиjе, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен.

Наводи се и да то што Курти ниjе добродошао у српске средине на КиМ, а сјевер покраjине му представља свакодневну опсесиjу, не може компензовати оваквим акциjама и качењем застава терористичке организациjе у српским срединама.

– Jасно jе да Куртиjа очигледно не занима диjалог и нормализациjа односа, али га занима ново распламсавање тензиjа кроз коjе показуjе jош jедном своjе право лице екстремисте, преобученог у одијело политичара – поручуjу из Канцелариjе за КиМ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:04