novac dolari / - FOTO: PEXELS
05/04/2024 u 20:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Njemačkoj zaplijenjeno falsifikovanih 103 miliona dolara: Planirano da se šalju u SAD

U Njemačkoj su zaplijenjene falsifikovane dolarske novčanice u nominalnoj vrijednosti od 103 miliona dolara koje su navodno došle iz Turske, a bile su uskladištene prije slanja u Sjedinjene Američke Države, saopštila je danas kriminalistička policija njemačke savezne države Šlezvig-Holštajn.

Prema njihovim navodima, policajci su u jednom stanu i na dvije kompanijske adrese pronašli 75 kartonske kutije sa lažnim dolarima pošto su od američkih vlasti dobili dojavu, koja je istragu dovela do firmi u vlasništvu čovjeka osumnjičenog da je u prošlosti „izvozio“ falsifikovani novac u SAD.

Novčanice, pravljene kao za korišćenje u filmu, prepoznaju se kao lažne pažljivijim sagledavanjem, ali njemačka centralna banka i američke vlasti vjeruju da se u svakodnevnom životu lako pobrkaju sa pravim novčanicama, saopštila je policija Šlezvig-Holštajna, najsjevernije države u Njemačkoj.

Vjeruje se da krivotvorene novčanice potiču od jednog veletrgovca iz Turske koji je za njihovo privremeno skladište koristio firme osumnjičenog u Jibeku pored granice Njemačke i Danske.

Osumnjičeni ima 42 godine i državljanin je Turske. Nije uhapšen, ali se suočava sa istragom na osnovu njemačkih zakona o borbi protiv falsifikata.

Kosovo preplavljeno falsifikovanim kovanicama eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:20