Džo Bajden / foto: EPA
20/02/2023 u 18:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Poljskoj zabranjeno nošenje oružja zbog Bajdenove posjete

Portparol varšavske policije je upozorio žitelje glavnog grada da se pripreme na poteškoće koje mogu nastati zbog kretanja američkog lidera po gradu

​Poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i administracije odlučilo je da uvede zabranu nošenja oružja zbog posjete predsjednika SAD Džozefa Bajdena, izjavio je danas portparol varšavske policije Silvester Marčak na brifingu.

- Od 20. do 22. februara zabranjeno je nošenje oružja, uključujući i one koji ga legalno posjeduju - rekao je Marčak i istakao da je to zbog bezbjednosnih razloga, prenio je TASS.

Prema Marčakovim riječima, zbog posjete Bajdena direktor policije je odlučio da rasporedi dodatne policijske snage u Varšavu.

Portparol varšavske policije je upozorio žitelje glavnog grada da se pripreme na poteškoće koje mogu nastati zbog kretanja američkog lidera po gradu.

Prema navodima poljskih vlasti, Bajden će na aerodrom u Varšavi sletjeti sutra u 8.30 sati po lokalnom vremenu.

On će se potom uputiti u hotel Meriot, gdje američki lideri obično odsjedaju tokom posjeta Varšavi.

Tokom kretanja predsjedničke kolone planiran je da ulice budu blokirane. Bajden će se popodne sastati sa poljskim liderom Andžejem Dudom, a uveče će održati govor u Kraljevskom zamku u istorijskom centru Varšave.

U srijedu će se sastati sa liderima Bukureštanske devetorke koju čine Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Slovačka, kao i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i osobljem američke ambasade u Varšavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:52