Ilustracija / - EPA
10/04/2024 u 22:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U ruskom napadu na Odesu poginule četiri osobe

U ruskom raketnom napadu na Odesku oblast poginule su četiri osobe, uključujući jedno dijete, rekao je regionalni guverner Oleh Kiper.

U granatiranju drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova, ubijena je djevojčica, a ranjene su dvije osobe, prenosi Ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa (RSE).

Kiper je kazao da je još sedam osoba povrijeđeno u večernjem napadu na Odesku oblast, uključujući čovjeka koji je u teškom stanju pošto su mu amputirane noge.

On je dodao da dostupne informacije ukazuju da su ruske snage u napadu koristile balističke rakete Iskander-M, koje su oštetile i transportnu infrastrukturu.

Guverner ruske oblasti Kursk Roman Starovojt rekao je da je ukrajinski dron ispalio raketu na civilni automobil, ubivši tri osobe, uključujući dvoje djece.

Starovojt je kazao da je granatirano nekoliko naselja u dva okruga Kurske oblasti, koja se graniči s Ukrajinom, i da su oštećeni dalekovodi, prenosi RSE.

Prethodno je u oblasti Harkova ruska vojska granatirala oblasti Lipci i Mala Danilivka, ubivši 14-godišnju devojčicu, rekao je guverner Oleh Sinjehubov na Telegramu.

On je kazao da su još najmanje dvije osobe ranjene, navodeći da je ruska vojska lansirala i dvije navođene bombe na naselje Vovčansk.

- Usljed udara potpuno je uništena poliklinika. Trenutno znamo za jednu žrtvu, 34-godišnji muškarac sa ranama od gelera je hospitalizovan - rekao je Sinjehubov.

Ruski napadi na Harkov, koji je blizu ruske granice, pojačani su posljednjih nedelja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:31