/ - Маслиново уље
02/12/2023 u 23:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Solunu uhapšeni otac i sin, prodavali lažno maslinovo ulje

Policija je u petak u raciji skladišta pronašla više od 13 tona ulja, od čega je nešto više od polovine bilo upakovano u limenke i plastične flaše, a ostatak se nalazio u rezervoaru

U Solunu su uhapšeni otac (80) i sin (36) zbog sumnje da su prodavali prerađeno suncokretovo ulje kao maslinovo, saopšteno je iz policije.

Policija je u petak u raciji skladišta pronašla više od 13 tona ulja, od čega je nešto više od polovine bilo upakovano u limenke i plastične flaše, a ostatak se nalazio u rezervoaru, prenosi AP.

Otac i sin su osumnjičeni da su kupili suncokretovo ulje u Bugarskoj u koje su dodali sredstva za bojenje, kako bi izgledalo sličnije djevičanskom maslinovom ulju.

Iz policije dodaju da je dio ulja prodat u Bugarskoj, ostatak u Grčkoj, a uzorci su poslati na laboratorijsko istraživanje kako bi se utvrdilo da li su sredstva za bojenje štetna.

Ljetnje vreline imale su negativan uticaj na proizvodnju maslinovog ulja, zbog čega su cijene skočile i sada se pet litara ulja prodaje za 57 eura, u poređenju s 26 prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 23:11