/ Ђовани Фалконе - фото: SR.WIKIPEDIA.ORG/S
01/06/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убица судије Фалконеа ослобођен послије 25 година

Бруска, познат као и "људски кољач", признао је улогу у више од 100 убистава, укључујући и убиство дјечака Ђузепеа ди Матеа (14) који је био син доушника из мафије

Сицилијански мафијаш Ђовани Бруска (64), који је 1992. године убио судију Ђованија Фалконеа, ослобођен је из затвора послије 25 година робије. Бруска је ухапшен 1996. године, четири године послије напада на Фалконеа, његову жену и тројицу полицајаца. Након што се предао држави, Бруска је помогао тужилаштву да разбије кланове Коза Ностре, преноси Ројтерс. У вријеме када је Фалконе убијен, Италија је пролазила кроз најгори период када је у питању борба са мафијом.

Бруска, познат као и "људски кољач", признао је улогу у више од 100 убистава, укључујући и убиство дјечака Ђузепеа ди Матеа (14) који је био син доушника из мафије. Марија Фалконе, сестра убијеног судије, рекла је да је тужна због ових вијести.

- Без обзира на то шта ће неко помислити о злочинима које је починио, сарађивао је са властима. Да не заборавимо да нам је дао податке о експлозијама на Сицилији и на Апенинима- рекао је главни тужилац против мафије Фредерико Кафеиро де Рахо за Ројтерс.

Неколико италијанских политичара је осудило Брускино пуштање на слободу.

- Ово није правда коју Италијани заслужују- рекао је Матео Салвини, лидер странке Лига.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:04