/ - FOTO: ILUSTRACIJA
18/11/2022 u 19:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubijene tri prostitutke u Rimu, policija sumnja da se radi o serijskom ubici

Pokrenuta je istraga, ali identitet svih žrtava nije odmah utvrđen

Jezivo otkriće desilo se u četvrtak ujutru u zgradi u ulici Augusta Ribotija u rimskom naselju Prati kada je čuvar zgrade pronašao tijelo žene koje je ležalo u lokvi krvi na stepeništu na drugom spratu. Policija je izašla na lice mjesta, a nakon što su istražitelji otvorili vrata stana, pronašli su tijelo druge žene, a odmah se sumnjalo i na ubistvo.

Obje žrtve su Kineskinje i vjeruje se da su se bavile prostitucijom, piše italijanski Korijere dela sera.

Pokrenuta je istraga, ali identitet žrtava nije odmah utvrđen. Žena čije je telo pronađeno na stepeništu bila je stara oko 40 godina, dok je žrtva pronađena u stanu bila mlađa. U zgradi je, kažu komšije, živjela žrtva sa stepeništa, a provjerava se šta su tačno nesrećne žene radile u Rimu i u kakvom su međusobnom srodstvu. Provjeravaće se i brojevi telefona da bi se utvrdila mreža njihovih poznanika, prenosi Avaz.

Ono što takođe plijeni pažnju istražitelja jeste činjenica da niko od stanara u zgradi tokom jutra nije čuo vrisak, a dojava policiji stigla je oko 11 sati. Zbog toga su saslušani portir zgrade i neki od stanara, među kojima i oni koji žive na istom spratu na kome su pronađena tijela, a pitanje koliko dugo je mlađa žrtva boravila u zgradi je u centru pažnje istrage.

Nešto manje od sat vremena kasnije pronađeno je telo druge žene, koja je prvobitno pogrešno identifikovana kao transseksualna osoba. Riječ je o šezdesetpetogodišnjoj eskort dami, Kolumbijci Marti Kastan Tores (Castan Torres), čije je tijelo pronađeno u stanu u ulici Durazo, takođe na području Trga Klodio.

Prema saznanjima policije, tijelo je ležalo na krevetu sa dubokom ubodnom ranom na grudima. Zločin je prijavila sestra žrtve, koja je ujutru otkrila tijelo i odmah alarmirala policiju. Stan u kome je pronađeno tijelo 65-godišnje žene nalazi se u podrumu.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo da li postoji veza između dva zločina. Oružje korišćeno u oba slučaja moglo bi da bude neka vrsta noža, vjerovatno sa dugačkom oštricom, ali se ti detalji još utvrđuju, prenosi Korijere dela sera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:52