/ - FOTO: PEXELS
03/06/2023 u 21:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udružili se roditelji u irskom gradu: Djeci zabranili telefone do srednje škole

Inicijativa podrazumijeva da se djeci uskrate pametni telefoni - kod kuće, u školi, svuda - dok ne pođu u srednju školu

Roditelji u irskom gradu Grejstonesu udružili su se i donijeli zajedničku odluku da ne dozvoljavaju svojoj djeci da koriste pametne telefone sve do srednje škole.

Udruženja roditelja u osam osnovnih škola u Grejstonesu usvojila su šifru zabrane korišćenja pametnih telefona kako bi predstavila jedinstveni model protiv dječijeg lobiranja.

- Ako niko od vaših vršnjaka ne koristi telefone, nećete se osjećati odbačenim. Mnogo je lakše reći ne. Što duže možemo da sačuvamo njihovu nevinost, to bolje - rekla je Laura Born, jedna od majki.

Škole i roditelji u spomenutom gradu usvojili su inicijativu prošlog mjeseca zbog zabrinutosti da pametni telefoni prouzrokuju anksioznost i izlažu djecu sadržaju za odrasle. To je rijedak primjer da cijeli grad zajednički djeluje po tom pitanju.

Inicijativa podrazumijeva da se djeci uskrate pametni telefoni - kod kuće, u školi, svuda - dok ne pođu u srednju školu. Primjena na svu djecu u tom području će, nadaju se roditelji, obuzdati pritisak vršnjaka i ublažiti svaku ogorčenost zbog toga što je upravo ova novina i donesena, piše Guardian.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 21:13