Здравко Мамић / - Фото: Твитер
24/11/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен судија због примања мита од Здравка Мамића

Мамић jе Векића оптужио раниjе да jе од њега примио 370.000 евра мита да би добио блажу пресуду у случаjу извлачење новца из ФК Динамо

Осиjечки судиjа Звонко Векић, осумњичен за примање мита од некада првог човека Фудбалског клуба Динама Здравка Мамића, ухапшен jе jутрос, преносе хрватски медији.

Векић jе ухапшен у новоj акциjи полициjе и Уреда за сузбиjање криминала и корупциjе (УСКОК), заjедно са приjатељицом Наташом Секуловић.

Мамић jе и Секуловићеву спомињао у своjим оптужбама на рачун судиjе Векића и других осjечких судиjа.

И Векић и његова приjатељица ухапшени су због сумње на прање новца, а на терет им се стављаjу кривична дјела из области привредног криминала.

Мамић jе Векића оптужио раниjе да jе од њега примио 370.000 евра мита да би добио блажу пресуду у случаjу извлачење новца из ФК Динамо.

Мамић jе у Осиjечком жупаниjском суду осуђен на 6,5 година затвора и тренутно се налази у БиХ, чиjе држављанство такође има.

Мамић jе поручио да су вријеме и истина на његовоj страни.

Мамић jе обjавио да су Векић и његова приjатељица Наташа Секулић ухапшени под сумњом да су прали новац коjи су, како тврди, изрекетарили од оних коjима jе требало да суде по закону.

– Да, добро сте прочитали, судиjа Жупаниjског суда бавио се прањем новца – написао jе Мамић на свом феjсбук налогу. Изразизо jе наду да неки судиjа неког вишег суда неће вечерас у Дневнику иступити jавно и рећи да jе то нормална дјелатност.

– Надам се да jе и судиjе Уставног суда и свих виших судова барем мало срамота какве криминалце у своjим редовима бране, али полако, чињеница да ме нико од њих ниjе тужио за све што сам изнио у jавност говори довољно за себе. Истина и вријеме су на моjоj страни – написао jе Мамић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:04