/ - POLICíA NACIONAL
11/01/2022 u 19:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшене три особе због 101 кг кокаина

Поред дроге истражитељи су заплијенили 55.000 еура у готовини, возило и четири мобилна телефона, наводе из шпанске полиције

Агенти Националне полиције Шпаније, у заједничкој акцији са ЕУРОПОЛ-ом, разбили су криминалну организацију која се наводно бавила дистрибуцијом кокаина у тој земљи. 

Три особе су ухапшене када су покушале да пренесу 101 килограм кокаина из индустријског складишта у Торејону де Ардозу (Мадрид). 

- Они су симулирали транспорт старог метала и користили комби у којем су дрогу сакрили у неколико апарата у напуштеном стању како би избјегли изазивање сумње. Поред опојне супстанце, истражитељи су заплијенили 55.000 еура у готовини, возило и четири мобилна телефона- навод из тамошње полиције.

Истрага је почела када су агенти сазнали за присуство организоване групе, на подручју коридора Хенарес, посвећене дистрибуцији велике количине кокаина из Колумбије. Осим тога, криминална група је покушавала да се успостави у главном граду Шпаније. 

- Касније у истрази, истражитељи су успјели да идентификују лице које је припадало организацији, одговорно за куповину и дистрибуцију кокаина. Овај човјек је учествовао у другим истрагама за сличне догађаје и био је познат у свијету криминала по томе што је био искусан хемичар способан да изврши провјере из прве руке како би утврдио степен чистоће кокаина и, када се једном набави, настави са његовим фалсификовањем- пишу шпански медији.

Ухапшени се обуко као чистач и претварао се да сакупља комунални отпад у комбију да би превезао и превезла дрогу од једне тачке до друге у орографији Мадрида.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:43