Ilustracija / Shutterstock
13/03/2023 u 18:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeni radnici Renoove fabrike u Španiji

Ukupno su uhapšene tri osobe iz fabrike, još jedan radnik iz pomoćne firme Arcese Espana S.A. i vozač kamiona

Nacionalna policija Španije je uhapsila nekoliko radnika Renaoove fabrike u Valjadolidu zbog krađe dijelova za motore. Ukupno su uhapšene tri osobe iz fabrike, još jedan radnik iz pomoćne firme Arcese Espana S.A. i vozač kamiona.

Policija je potvrdila ekonomsku štetu od gotovo 600.000 eura. Istraga je još uvijek otvorena i nisu isključena nova hapšenja.

Kako saznaje "Europa Press", istrage su počele kao rezultat pritužbi direktora logistike Arcese Espana S.A. kao i od osobe zadužene za bezbjednost u Renou u vezi krađe materijala namijenjenog fabrici motora.

Dana 13. decembra 2022. je prijavljena krađa katalizatora vrijednih 69.174 eura, koji su primljeni na proizvodnu traku u Renou Valjadolid, ali koji su misteriozno nestali.

Zahvaljujući snimkama kamera objekata, moglo se otkriti da je 7. decembra šef Arcese Teama, u dogovoru s vozačem internog dostavnog kamiona, u navedeno vozilo utovario navedenu ukradenu robu. Tako su prošlog petka uhapšene obje osobe, kao i treći zaposleni - vozač viljuškara.

U skladu s onim što se dogodilo, Reno je otkrio da su, navodno istom metodom, u proteklih nekoliko godina ukradeni materijali u vrijednosti 589.762 eura. Reno je pokrenuo internu istragu vlastitog odjeljenja za bezbjednost koja je otkrila "sumnjivu akciju" drugih zaposlenih Arcesea koji su navodno bili uključeni, kao i još jednog kamiondžije koji je prestao da radi za Reno, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:16