/ FOTO: CRIMESITE
21/02/2023 u 02:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeno deset osoba zbog 100 kila kokaina sakrivenog u krugovima parmezana

Istraga istražnih organa pokazala je da je kriminalna organizacija bila umiješana u veliku trgovinu drogom u zemlji i inostranstvu

Italijanska policija u Torinu razbila je kriminalnu organizaciju koja se bavila trgovinom kokainom velikih razmjera u provincijama Torino i Asti, sa ograncima u Lombardiji, Venetu, Toskani, Siciliji i Sardiniji.

Uhapšeno je deset osoba, a zapijlenjeno je više od 100 kilograma kokaina koji je bio sakriven u krugovima parmezana, prenosi Crimesite.

Italijanska vojna policijska služba "Guardia di Finanza" počela je da istražuje organizaciju u prvim mjesecima 2022. Grupu je predvodio 37-godišnji Albanac sa „najvišim rukovodećim pozicijama“ i devet saoptuženika, koji su uglavnom djelovali u Pijemontu i sa podružnice iu drugim italijanskim regionima.

Istraga istražnih organa pokazala je da je kriminalna organizacija bila umiješana u veliku trgovinu drogom u zemlji i inostranstvu. Mreža je kupovala velike količine kokaina iz inostranstva, uglavnom iz Holandije, i transportovala ga u Italiju u prikolicama.

Droga je tada bila uskladištena na lokacijama za skladištenje, uglavnom u Pijemontu i drugim dijelovima sjeverne Italije. Distribucija se odvijala u različitim italijanskim regionima, preko kurira i uz pomoć velikog voznog parka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:26