/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
02/02/2023 u 14:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukinut imunitet dvojici poslanika Evropskog parlamenta

Tarabeli je i sam dao odobrenje tokom glasanja. Obojica negiraju optužbe i izrazili su spremnost da odgovaraju na pitanja belgijskog tužilaštva

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) su većinski podržali ukidanje imuniteta od krivičnog progona za dvojicu poslanika nakon zahtjeva belgijskog tužilaštva za njihovo ispitivanje u vezi s korupcijom, javljaju agencije prenose mediji.

Podizanjem ruku poslanici su podržali prijedlog da se ukine imunitet Italijanu Andrei Cozolinu i Belgijancu Marcu Tabareliu. Obojica su iz poslaničke grupe Socijalista i demokrata.

Tarabeli je i sam dao odobrenje tokom glasanja. Obojica negiraju optužbe i izrazili su spremnost da odgovaraju na pitanja belgijskog tužilaštva.

Obojica poslanika se nalaze u zatvoru u Belgiji gdje se suočavaju sa optužbama za korupciju i pranje novca u sklopu istrage o navodnim isplatama od Katara i Maroka.

Tarabelin advokat napomenuo je da je on dva puta posjetio Katar i da je u potpunosti bio transparentan u vezi sa ovim odlascima na gradilišta i u radne kampove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. mart 2023 22:27