/ - EPA
16/08/2023 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vagner u Bjelorusiji registrovan kao organizacija koja pruža "obrazovne usluge"

Prema pisanju lokalnih medija, vlasnik novog pravnog lica je ruska kompanija "Concord Management and Consulting", na čijem je čelu Jevgenij Prigožin, osnivač "Vagnera"

Ruska grupa "Vagner" je registrovana u Bjelorusiji, a njene aktivnosti su označene kao obrazovne usluge, navodi se u bjeloruskom državnom registru pravnih lica.

Društvo sa ograničenom odgovornošću "Grupa Vagner" registrovano je početkom avgusta, a kao vrsta djelatnosti pravnog lica navedene su "druge vrste obrazovanja", prenosi RIA.

Prema pisanju lokalnih medija, vlasnik novog pravnog lica je ruska kompanija "Concord Management and Consulting", na čijem je čelu Jevgenij Prigožin, osnivač "Vagnera".

Vlada Litvanije je saopštila ranije danas da je odlučila da zatvori dva od ukupno šest graničnih prelaza sa Belorusijom iz "geopolitičkih razloga", samo nekoliko nedjelja nakon što su borci ruske paravojne grupe "Vagner" stigli u Bjelorusiju.

Poljska je prethodno povećala broj vojnika na svojoj granici sa Bjelorusijom zbog zabrinutosti od djelovanja Vagnerovaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:10