Валери Пекрес / - ФОТО: THE WALL STREET JOURNAL
10/01/2022 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Валери Пекрес: Jа сам jедина коjа може да победи Макрона

Валери Пекрес jе обећала да ће бити "предсједник диригент", а не "соло играч" како оцјењуjе Макрона

Кандидаткиња деснице на председничким изборима у Францускоj Валери Пекрес изjавила jе да jе она jедина коjа може на изборима да победи садашњег предсједника, центристу Емануела Макрона, уколико буде кандидат, преноси Н1.

- Jа сам jедина коjа може да победи Макрона - изjавила jе Валери Пекрес за радио Франс енфо коjи за све кандидате на председничким изборима организуjе разговоре и представљање у jавности.

Кандидаткиња десничарске странке „Републиканци“ могла би да уђе у други круг предсједничких избора, према наjновиjим анкетама jавног мњења.

Према тим истраживањима, Макрон би освоjио око 26 одсто гласова, док би се за друго место борили Валери Пекрес, као и представници екстремне деснице Марин Ле Пен и Ерик Земур. Валери Пекрес и Марин Ле Пен би освоjиле око 17, односно 16 одсто гласова, а Земур 12 одсто.

Валери Пекрес jе обећала да ће бити "предсједник диригент", а не "соло играч" како оцјењуjе Макрона.

Била jе министарка за буџет за вријеме десничарског председника Николе Саркозиjа. Била jе и савјетница десничарског председника Жака Ширака, а прошле године у медиjима се помињала као евентуални нови премиjер, прије именовања Жана Кастекса.

Како jе данас подсјетила француска онлаjн телевизиjа БФМТВ, кандидати на предсједничким изборима имаjу рок до 4. марта да прикупе потписе. Званичан списак кандидат биће саопштен 11. марта.

Предсједнички избори у Францускоj биће одржани у два круга, 10. и 24. априла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:03