Serđo Matarela raspustio parlament / - RAI
21/07/2022 u 18:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vanredni izbori u Italiji na jesen: Predsjednik Serđo Matarela raspustio parlament

Kriza vlasti potresa Italiju jer je opšta ocjena da se Vlada premijera Maria Dragija nije snašla nakon pandemije i nije preuzela odgovarajuće mjere da zaštiti građane od nadolazeće ekonomske krize

Italijanski premijer Mario Dragi je ranije danas predao ostavku predsjedniku Serđu Matareli, saopštio je kabinet predsjednika, preneo je Rojters

Matarela je zatražio od Dragija da ostane na funkciji premijera kao vršilac dužnosti, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Italije Serđo Matarela raspustio je danas italijanski parlament, otvarajući put za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, javila je italijanska televizija RAI.

Predsjednik Italije Serđo Matarela raspustio je italijanski parlament, otvarajući put za vanredne izbore, javila je državna televizija RAI.

Matarela je rekao da izbori moraju biti održani u roku od 70 dana, ostavljajući vladi da odredi tačan datum koji će vjerovatno biti krajem septembra.

RAI je objavio da će izbori najvjerovatnije biti održani 25. septembra.

Kriza vlasti potresa Italiju već nekoliko mjeseci jer je opšta ocjena da se Vlada premijera Maria Dragija nije snašla u situaciji nakon pandemije i nije preuzela odgovarajuće mjere za zaštitu građana od nadolazeće ekonomske krize nastale usljed turbulencije tržiša od početka rata u Ukrajini. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:33