Ukrajinska vojska dobija vojnu pomoć Zapada / - SKRINšAT
21/07/2022 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Velika Britanija šalje Ukrajini još artiljerijskog i protivtenkovskog oružja

Podrška Velike Britanije Ukrajini od početka ruskog napada na tu zemlju iznosit 2,3 milijarde funti. Vlada u Londonu obezbediće protivbaterijske radarske sisteme, stotine dronova i više od 50.000 komada municije

Britanski ministar odbrane Ben Volas najavio je danas da će Velika Britanija poslati Ukrajini veći broj artiljerijskog naoružanja i više od 1.600 komada protivtenkovskog oružja, kako bi ojačala odbranu te zemlje od Rusije.

Ministar je kazao da će oružje poslati nakon što je britanski premijer Boris Džonson prošlog meseca obećao vojnu podršku u iznosu od još milijardu funti  ili 1,2 milijarde dolara.

Rojters podsjeća da ukupna podrška Velike Britanije Ukrajini od početka ruskog napada na tu zemlju iznosi 2,3 milijarde funti.

„Zajedno sa našim međunarodnim partnerima osiguraćemo da Ukrajina ima sredstva za odbranu svoje zemlje od Putinove ilegalne invazije”, naveo je Volas u saopštenju, navodi Tanjug.

Volas je kazao da će Britanija obezbediti i protivbaterijske radarske sisteme, stotine dronova i više od 50.000 komada municije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:02