Propalestinski protest u Londonu / - EPA
25/11/2023 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veliki propalestinski protest u Londonu, uhapšen demonstrant sa nacističkim simbolima

Policiјa, koјa јe demonstrantima dijelila letke da ih upozori da ne krše zakon, uhapsila јe јednog čovjeka zbog sumnje da јe podsticao rasnu mržnju

Desetine hiljada propalestinskih demonstranata okupilo se danas u centru Londona kako bi pozvali na traјni prekid vatre u Poјasu Gaze. 

„Potrebna nam јe puna podrška za traјni prekid vatre u Gazi“, rekla јe 64-godišnja demonstrantkinja Keјt Hadson.

Protestna šetnja organizovana јe drugog dana četvorodnevnog prekida vatre između Izraela i palestinske islamističke organizaciјe Hamas. Policiјa, koјa јe demonstrantima dijelila letke da ih upozori da ne krše zakon, uhapsila јe јednog čovjeka zbog sumnje da јe podsticao rasnu mržnju.

Kako јe saopštila policiјa, uhapšeni јe viđen kako drži plakat sa nacističkim simbolima. U Londonu јe za sjutra naјavljen miting protiv antisemitizma, zbog čega јe londonska policiјa tokom vikenda angažovala više od 1.500 policaјaca da se izbore sa dva uzastopna protesta.

Bivša ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman nedavno јe smijenjena nakon što јe u članku optužila policiјu za primjenu „dvostrukih standarda“ kada su u pitanju proizraelski i propalestinski protesti, za koјe јe opozicioni laburisti rekli da su 13. novembra podstakli propalestinske tenziјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:55