Илустрација рушевина / - UNSPLASH
16/07/2021 u 18:02 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Весић: Не знамо ко је инвеститор, али поднијећемо кривичне пријаве

Замјеник градоначелника jе рекао да се jош увијек не зна тачно ко jе инвеститор коjи jе започео радове поред урушене зграде зато што се, како каже, води на физичка лица коjи су власници плаца

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић наjавио jе да ће сјутра бити поднијете кривичне приjаве против одговорних за урушавање зграде у Видовданскоj на Врачару, преносе српски медији.

Весић jе истакао да jе пет породица смјештено у хотел „Славиjа”, што ће платити општина Врачар, а да двије породице имаjу своj смјештаj.

Према његовим ријечима, станари ће добити помоћ од Града Београда преко Центра за социjални рад.

Весић jе рекао да ће за станаре у међувремену, док се зграда не санира, бити изнаjмљени станови што ће, како каже, морати да плати инвеститор.

– Не можемо да уђемо у зграду jер jе полициjа забранила улаз. Чека се статичар коjи jедини може да да дозволу за улазак, а након тога ће општинска комисиjа да попише све ствари и утврди штету и то ће бити основ за захтјев за одштету станара – рекао jе Весић.

Додао jе да jе важно да су станари „склоњени са улице” и да имаjу гдје да буду.

Замјеник градоначелника jе рекао да се jош увијек не зна тачно ко jе инвеститор коjи jе започео радове поред урушене зграде зато што се, како каже, води на физичка лица коjи су власници плаца.

Према његовим ријечима у међувремену jе, изгледа поднијет захтјев за промјену власништва.

– Обично то тако буде, почне се са дозволом на власника плаца, он у међувремену добиjе jедан дио квадрата, а онда да власништво на неког другог, а то ћемо да сазнамо. У овом тренутку, не знамо ко jе инвеститор - казао jе Весић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:22