Дивља свиња (фото: Википедија) / - Дивља свиња (фото: Википедија)
11/08/2023 u 23:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Divlje svinje okupirale plaže na jugu Španije

Trčale su između ležaljki, a zatim su se prskale u lokvama iskopanima u pijesku. Kako prenosi televizija Telemadrid, svinje na ovu plažu dolaze skoro svaki dan

Divlje svinje se posljednjih dana sve češće pojavljuju na jugu Španije. Najčešće se susreću u pokrajini Andaluziji gdje na plažama traže hranu u torbama turista koji se tamo sunčaju.

Mala grupa divljih svinja pojavila se na plaži Plaja de Kable u gradu Marbelja. Preplašeni turisti su se razbježali, a divlje svinje su nasrnule na njihove torbe u kojima su očito nanjušile hranu.

Trčale su između ležaljki, a zatim su se prskale u lokvama iskopanima u pijesku. Kako prenosi televizija Telemadrid, svinje na ovu plažu dolaze skoro svaki dan.

Svinje su se pojavile i na drugim mediteranskim plažama u južnoj Španiji. Srećom, zasad nema slučajeva napada.

U Cabo de Gata, u blizini Almerije, situacija je već toliko ozbiljna da su lokalne vlasti dopustile lovcima da ih strijeljaju na tim područjima do kraja augusta.

“Divlje svinje danas gotovo da nemaju grabljivca u našoj zemlji, jedini koji mogu ograničiti njihov broj su vukovi. Ali problem je što se populacija vukova značajno smanjila”, rekla je za portal 20.minutos Andrea Torres iz fondacije za zaštitu životinja FAADA.

Prema riječima Torres, porastu populacije divljih svinja pridonose i klimatske promjene koje donose blaže zime.

(Klix)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 04:18