/ - FOTO: EPA
02/05/2023 u 09:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dramatične scene iz Pariza: Privedeno 180 ljudi, demonstranti zapalili policajca

Jedan pariski policajac je teže povrijeđen u napadu Molotovljevim koktelom

Širom Francuske su juče održani protesti nezadovoljnih radnika, a sve zbog penzione reforme koju vlasti nameću. Iako demonstracije traju već nekoliko nedjelja, sinoć su sa ulica Francuske stigli možda najdramatičniji prizori od početka velikih protesta.

Jedan policajac i jedan demonstrant teško su povrijeđeni, a više od 180 ljudi je privedeno u incidentima tokom prvomajskih protesta u Francuskoj, na kojima se, prema podacima sindikata, okupilo 2,3 miliona, dok policija navodi broj od približno 780.000 ljudi.

Iako je ponašanje velike većine demonstranata koji su protestovali na ulicama francuskih gradova, najviše u Parizu, Lionu i Nantu, bilo mirno i neincidentno, francuska policija se suočila sa manjom grupom ekstremnih nasilnika koji izlaze na ulice samo s ciljem da se sukobe i povrijede pripadnike policije, otimaju i kradu, objavio je na svom Tviter nalogu ministar unutrašnjih poslova Francuske Žeral Darmanen.

Prema njegovim riječima, jedan pariski policajac je teže povrijeđen u napadu Molotovljevim koktelom. Na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama može se vidjeti kako kolege pokušavaju da ugase plamen na njegovom tijelu, koji je nastao kao posledica napada Molotovljevog koktela.

Tužilac u Nantu saopštio je da je jedan 28-godišnji učesnik demonstracija teško povrijeđen i da su okolnosti te nesreće za sada nepoznate.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:19