Boris Dzonson / - RTRS
03/06/2022 u 13:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Џонсон извиждан док је долазио на свечаност у част краљице Елизабете Друге

Све већи број посланика у његовој сопственој странци позива Џонсона да поднесе оставку, уз спекулације да би се могао суочити са изазовом лидерства

Британски премијер Борис Џонсон дочекан је звиждуцима, подсмјехом и понеким аплаузом при доласку у лондонску катедралу Светог Павла на службу захвалности за краљицу Елизабету, што показује све већи притисак са којим се суочава на тој функцији, преноси N1.

Док су бивши премијери добијали благи аплауз када су стигли на службу, Џонсона и његову супругу Кери дочекала је велика гомила обожаватеља краљевске породице испред катедрале уз звиждање.

Џонсон је био приморан да се више пута извини након што је његово особље одржало низ забава кршећи прописе у вријеме карантина и блокада уведених због пандемије вируса корона, а он сам је новчано кажњен зато што је присуствовао једном догађају.

Све већи број посланика у његовој сопственој странци позива Џонсона да поднесе оставку, уз спекулације да би се могао суочити са изазовом лидерства.

У оквиру прослава платинастог јубилеја, односно 70 година на трону краљице Елизабете Друге, данас је одржана служба захвалности у катедрали Светог Павла, а у суботу ће чланови краљевске породице присуствовати коњичким тркама на чувеном Епсом Дербију.

Британска краљица Елизабета Друга ступила је на престо након смрти свог оца Џорџа Шестог у фебруару 1952. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:48