/ - FOTO: TWITTER
18/02/2022 u 21:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Експлозија у Доњецку: Запаљен џип шефа полиције

Мислимо да се ради о намјештеном догађају и провокацији, рекао је за ЦНН Антон Герашченко, савјетник украјинског министра унутрашњих послова

Друштвеним мрежама шире се снимци које су проруске снаге направиле на мјесту експлозије у Доњецку. Шеф полиције проруске Народне Републике Доњецк рекао је руској агенцији Interfax да је експлодирао његов аутомобил.

Руски медији наводе да у експлозији нико није повријеђен. Како на Твитеру пише Мекс Седон, шеф московског дописништва Financial Timesa, то сугерише да би Русија и побуњеници могли тврдити да је на њега покушан атентат.

Украјински и амерички званичници рекли су да је експлозија намјештена како би се додатно подигле тензије у тој регији.

ЦНН је оштећени аутомобил идентификовао као џип руске производње. Засад је немогуће утврдити шта је узроковало оштећење аутомобила и ватру која је избила уз возило, преноси Аваз.

- Мислимо да се ради о намјештеном догађају и провокацији - рекао је за ЦНН Антон Герашченко, савјетник украјинског министра унутрашњих послова.

Портпарол америчког Стејт Департмента експлозију је назвао инсценираним догађајем, додавши како су инциденти попут експлозије аутомобила и позива лидера проруских сепаратиста на евакуацију цивила због наводне украјинске агресије "покушаји да се лажима и дезинформацијама замути вода и скрене пажња са чињенице да је Русија агресор у овом конфликту".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:52