/ - FOTO: VIDEO SKRINšOT - ERDOGAN
28/05/2023 u 20:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Erdogan pjevao pobjedničku pjesmu

Prvi krug izbora održan je 14. maja. Erdogan je 14. maja osvojio 49,5 odsto, a Kiličdarolu gotovo 45 odsto glasova

U Turskoj je završen drugi krug predsjedničkih izbora. Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan pjevao je pobjedniču pjesmu pred svojim pristalicama, prenose mediji.

On je, ispred sjedišta svoje AK Partije u Istanbulu, zahvalio biračima i rekao da su mu dali odgovornost da vlada Turskom još pet godina. Konačni, službeni rezultat još nije objavljen, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Šef turskog Vrhovnog izbornog vijeća Ahmet Jener saopštio je prije toga da Erdoan vodi s 54,47 odsto glasova. Njegov protivkandidat Kemal Kiličdarolu ga slijedi s 45,53 odsto, nakon što je prebrojano 54,6 odsto otvorenih glasačkih kutija.

Jener je dodao da je broj prebrojanih glasova veći od 26 miliona. To je bila prva službena objava koja pokazuje da je Erdogan u prednosti, nakon zatvaranja biračkih mjesta u 17 sati.

Neki čelnici su već čestitali Erdoganu. Više od 64 miliona birača ponovo je moglo glasati na predsjedničkim izborima. Izlaznost je manja za četiri odsto u odnosu na prije dvije sedmice, prema agenciji Anadolu, što bi bilo oko 84-85 odsto.

Prvi krug izbora održan je 14. maja. Erdogan je 14. maja osvojio 49,5 odsto, a Kiličdarolu gotovo 45 odsto glasova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:17